گزارشی از جلسه نقد و بررسی کتاب «کارنامه فیاض: مجموعه آثار دکتر علی اکبر فیاض» اکران مردمی فیلم سینمایی «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی و الناز حبیبی در سینما هویزه مشهد + فیلم سینما، آینه استحاله فرهنگی حضور زنان مشهدی در طرح طوبی، باعث هم‌فکری و هم اندیشی و تبلیغ عفاف و حجاب می‌شود یادی از غلامرضا صدیق غریب، معلم فرهیخته مشهدی| شاعری که غریب نبود تربیت ۱۵۰۰ مُبلّغ با هدف ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در کشور نگاهی به سریال «اکازیون» به کارگردانی مسعود اطیابی| در سخیف بودن، استثنایی وجود ندارد! خلاقیت در هنر، هدایتگری در معلمی نشست طرح ملی طوبی، در مجتمع فرهنگی امام رضا (ع) مشهد برگزار شد برای معلم مهربان و روشنگرم «ناخن‌کشیدن روی صورت شفیع‌الدین»، رمانی از قاسم فتحی منتشر شد مسعود اسکویی درگذشت + علت فوت (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ جای خالی طنز صادق و دلسوزانه «گل آقا» تجربه‌ای دلنشین: کنسرت محسن ابراهیم‌زاده در برج میلاد محمدرضا اربابی: در نمایش «میتینگ»، با نسل جوانی رو‌به‌رو هستید که مسائل روز را می‌شناسد
سرخط خبرها

درباره شهید علیرضا توسلی، معروف به ابوحامد، فرمانده و بنیان‌گذار تیپ فاطمیون، به بهانه روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم | هرکجا مرز کشیدند شما پل بزنید

  • کد خبر: ۱۷۸۳۸۶
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶
درباره شهید علیرضا توسلی، معروف به ابوحامد، فرمانده و بنیان‌گذار تیپ فاطمیون، به بهانه روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم | هرکجا مرز کشیدند شما پل بزنید
شهید علیرضا توسلی فرمانده‌ای بود که نام مستعار ابوحامد را برای خود برگزید و در روز‌هایی که جبهه دشمن از سوی بسیاری از کشور‌های معاند تجهیز می‌شد، عملیات های موفقیت آمیز متـعددی را مدیریت کرد.

شهرآرانیوز؛ تا هفت سالگی، هم از نعمت حیات مادر محروم شد هم از فیض حضور پدر. پدری روحانی و سرشناس که ارادتی قلبی به امام (ره) داشت و این علاقه ارثیه معنوی او در قلب پسرهایش بود. زیرا برادر علیرضا نیز در سال‌های ۵۸-۵۷ در زمره جان باختگان محبت امام خمینی (ره) بود. پس از مرگ برادرش، علیرضا نیز مصمم شد تا راه محبت پدر و خون از کف رفته برادر را دنبال کند تا آنجا که در نوجوانی حوالی سال ۶۳ ایران را با وجود درگیری‌های جنگ تحمیلی، امن‌ترین خاک جهان برای تنفس هوای اسلام دید.

پس همراه با دیگر برادرش به ایران مهاجرت کرد و در حوزه علمیه اصفهان و بعدتر قم ساکن شد و به موازات تحصیلات حوزوی، خود را به انجام کار‌های ساختمانی مشغول کرد، اما با اوج گیری درگیری‌ها در کردستان و مناطق جنگی، قلم را زمین گذاشت و اسلحه را در دست گرفت.

یک سال پس از مبارزه در مرز‌های ایران و عراق، جهاد خود را در ناآرامی‌های کشور اجدادی اش دید و با بازگشت به افغانستان، در رکاب شهید مزاری در جنگ‌های احزاب و گروه‌های مسلح حاضر شد، سپس به ایران برگشت تا در پایگاه‌های بیرجند و بجنورد مهارت‌های نظامی خود را تقویت کند و این بار با تجربه نظامی بیشتر به وطنش بازگشت.

سال ۷۴ بود و هم رزمان افغانستانی او با حمایت برادران ایرانی اش، مبارزه علیه طالبان را با درایت و طراحی عملیات هوشمندانه به پیش بردند.

با شکست طالبان، ادامه جنگ‌های افغانستان که نتیجه‌ای جز برادرکشی به همراه نداشت، او را به سوی ایران بازگرداند و پس از آن در سال ۹۰ با آغاز جنگ در سوریه، بار دیگر روحیه ظلم ستیز او، با پیگیری اخبار ناآرامی ها، زندگی اش را به سمت و سوی جهاد برد. مراودات و آمد و شد‌های او با مدافعان حرم، سرانجام در سال ۹۲ با گسترش جلسات محرمانه تا منزل شخصی اش، ایده تشکیل تیپ فاطمیون را به مرحله فراخوان رساند تا علاوه بر دفاع از اسلام، برادری افغانستانی‌ها با ایرانیان را نمایان کند و به این ترتیب با اعلام آمادگی هفتاد، هشتاد نفر از جهادگران افغانستانی، در تاریخ ۲ اردیبهشت سال ۹۲ نخستین گروهان بیست ودونفره فاطمیون، به فرماندهی علیرضا توسلی عازم جبهه‌های نبرد سوریه شدند.

فرمانده‌ای که نام مستعار ابوحامد را برای خود برگزید و در روز‌هایی که جبهه دشمن از سوی بسیاری از کشور‌های معاند تجهیز می‌شد، با سلاح ایمان و پشتوانه چهره‌هایی چـــــون حاج قاسم سلیمانی، عملـــیـــات هــــای موفــقـــــیت آمیز متـعددی را مدیریت کرد.

نـــــام او بـــــرای موفــــقـــیـــت هــــــر عملیات کافی بود. حضور مؤثر و تفکر بدون مرز او برای دفاع از خاک مقدس اسلام در هر جغرافیایی، تیپ فاطمیون را بعدتر به لشکر فاطمیون وسعت داد.

شهید توسلی که سرانجام بر تپه‌های استراتژیک قرین حوالی درعای سوریه برابر جبهه النصره به شهادت رسید، در روز شهادت حضرت زهرا (س) ۹ اسفند ۹۳ به خاک سپرده شد و تقارن چهلمین روز شهادت او با ولادت ایـشـان، سنــــــدی بــر خـــــلـــــوص و حــضـــــور قلب ایـــــن فرمــــانـــده دلـــــیــــــر فاطمیون در راه دفـــــاع از حرم بود.

مستند «فرمانده»

مستند «فرمانده»، از تولیدات گروه رسانه‌ای لشکر فاطمیون است و در نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم، جایزه ویژه هیئت داوران را به خود اختصاص داد. «فرمانده» روایت زندگی بنیان گذار و فرمانده لشکر فاطمیون سردار شهید «علیرضا توسلی» معروف به «ابوحامد» است که با کارگردانی محمد هادی نعمت اللهی، زوایای مختلف زندگی شهید توسلی از کودکی تا شهادت، به تصویر کشیده می‌شود. تصاویر میدانی این مستند در سوریه حاصل تلاش تصویربرداران گروه رسانه‌ای فاطمیون است.

کتاب «خاتون و قوماندان»

معنی «قوماندان «در زبان فارسی دری و به لهجه افغانستانی به معنای فرمانده است و معنی خاتون عنوانی است که ابو حامد همسر خود را با آن خطاب می‌کند. «ام البنین حسینی» همسر شهید، در یادداشتی در ابتدای کتاب «خاتون و قوماندان» آورده است: «این کتاب، حاصل ساعت‌ها گفتگو و نشست و برخاست من با دوست خوبم نویسنده توانمند خانم، مریم قربان زاده، است و امیدوارم افتخاری برای آیندگان و برگ زرینی از غیرت و شجاعت فاطمیون در تاریخ پر فراز و نشیب شیعیان باشد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->